Tiny Village Bolderburen

mini ecologisch dorp in Oosterwold (Flevoland)

Wij zijn nu bezig met het ontwerpen voor de huizen van een ecologisch woonproject. Inspiratiebron zijn de boeken van Astrid Lindgren over Bolderburen en Michiel van de Hazelhoeve. Een klein dorpje in het groen met heel veel ruimte om samen  te wonen, te spelen en zelf je eten te verbouwen.

We hebben een nieuwe website voor Bolderburen,  daar staat ook uitgelegd hoe je je aan kunt melden, kijk op

www.ecodorp-bolderburen.nl

Ecologisch minidorp

Er komen vier types huizen voor vier verschillende doelgroepen. Voor mensen die geen groot huis nodig hebben maar wel graag groen, ruimtelijk en mooi willen wonen bouwen we tien huisjes van 40 m2. Dit zullen wel echte woonhuizen zijn, compleet met zonnepanelen. Voor kleine gezinnen bouwen we drie eengezinswoningen, samen op een kavel met heel veel speelruimte eropheen. Voor grote gezinnen of voor mensen die voor zichzelf gewoon een heel groot huis nodig hebben bouwen we twee grote vila’s op hele grote kavels. Tot slot willen we nog vier huizen/bungalows bouwen voor mensen die toe zijn aan een nieuwe levensfase. Bijvoorbeeld mensen met een empty nest. 

Een terras op het zuiden

In alle gevallen heb je een heerlijk zonnige tuin, met boomgaard, bessentuin, moestuin. En een houten huis,  geschilderd met ecologische verf, met ecologische isolatie, ramen van driedubbelglas, afwerking met natuurlijke materialen en met waarschijnlijk heel leuke mensen om je heen. Daarnaast denken we aan leuke extra’s zoals een sauna, gezamelijke grill plekken en picknick tafels.

Oosterwold

Het gebied waar het kavel ligt heet Oosterwold. Het ligt landelijk, tussen Almere en ’t Gooi; een half uur rijden van Amsterdam. Dit is een gebied in ontwikkeling. Op landbouwgrond waar tot voor kort de biologische boer groente verbouwde kun je nu een project starten voor het bouwen van een woonhuis. Toch ligt op een kilometer afstand de wijk Nobelhorst, waar wekelijks een boerenmarkt wordt gehouden met lokale producten, en daar is ook een basisschool. Er zijn ook plannen voor de oprichting van een Vrije School, vlakbij.

ontwikkelplan

Begin 2018 kun je er misschien al wonen

Heb je interesse, meld je nu dan aan! oosterwold@kvist.nl